‹ Tillbaka

16 april: Inbjudan till träff kring kreativa mötesplatser

Välkommen till en kick-off för nästa temaområde inom Det företagsamma Värmland: Kreativa mötesplatser – innovationer och samverkan. Under temaperioden kommer fokus att vara på kreativa möten och forum, där entreprenörer (blivande och befintliga) med kunskap från olika områden ska få möjlighet att träffas. Det långsiktiga målet är att fler innovationer och affärsidéer ska skapas med hjälp av just kreativa mötesplatser.

Tid: 16 april, kl 09.00-12.30 (inklusive lunch)
Plats: Karlstad CCC
Anmälan: senast den 11 april (ange eventuell specialkost eller allergi)
Anmäl dig via kommentarsfältet längst ner

Du kommer att få ta del av arrangemang som genomförts under året och vad vi kan lära oss av dem, du får inspiration från omvärlden och du kommer att få möjlighet att dela med dig av dina egna erfarenheter, idéer, och kunskap inom området. Utbytet er emellan och inspiration från omvärlden kommer vi att fortsätta med under temaperioden, då vi vill skapa förutsättningar för dialog och samarbete så att ni tillsammans kan skapa kreativa mötesplatser.

PROGRAM
Inledning
Du får ta del av aktiviteter som genomförts i samarbete mellan kommuner och aktörer under temat  Du och ditt företag – genom bredd når vi spets
Vi går igenom mål och visioner för temat Kreativa mötesplatser – innovationer och samverkan

Inspiration
Lina Lundgren (Stiftelsen Entreprenörskap Göteborg) berättar om Idéfestivalen och Equiz
Jesper Larsson (ADA Göteborg) berättar om konceptet Pecha Kucha
David Carlander (Clarion Plaza Hotel, Juniorhandelskammaren) berättar om Livingroom

Workshop
I mindre grupper får ni tillfälle att diskutera intressanta möteskoncept som ni själva har idéer kring eller som ni sett i omvärlden. Under temaperioden kommer ni sedan att ha möjlighet att testa olika mötesformer.

Mötesplatser kan ha olika syften och vi har skrivit ner några här. Fundera gärna på vad du kan bidra med och inom vilket område du och din organisation skulle vilja lära er mer.

Syfte med en mötesplats:
- Korsbefrukta branscher såsom mat, turism, besöksnäring, handel, vård och omsorg, kulturella och kreativa näringar, IT, stål och verkstad, pappers- och förpackningsindustri, industri- och grafisk design osv
- Skapa flexibla nätverk som är inkluderande när det gäller mångfald (ålder, etnicitet, kön)
- Förkorta processen då nya affärsidéer och innovationer skapas och utvecklas
- Skapa affärer mellan värmländska företag och företag utanför Värmland (både nationellt och internationellt)

Varmt välkommen!