‹ Tillbaka

Över 300 deltagare på Starta företag-dagen

Starta företag-dagen 2013

Tisdag 28 maj genomfördes Starta företag-dagen på Nöjesfabriken i Karlstad. Dagen vände sig till dem som funderar på att starta företag. Sex myndigheter presenterade vad man behöver veta och göra för att starta eget. 

Dagen arrangerades i samarbete med alla kommuner i Värmland och andra aktörer som hjälper företagare. Under dagen hade alla deltagare möjlighet att utöver myndigheterna få träffa och ta del av vad rådgivare, finansiärer och andra aktörer erbjuder företagare. Med på plats fanns bland andra Communicare, Drivhuset, Almi, IFS, Nyföretagarcentrum och Värmlandskooperativen.

Sandra Wik berättade från scen om sitt företag Cut and drive och om sina erfarenheter av att starta och driva företag.

Johan Lager från Tillväxtverket var moderator och sammanfattar dagen så här:

Starta företag-dagen var mycket lyckad! Blivande företagare från hela Värmland kom samman i Nöjesfabriken för att få information, rådgivning och värdefulla kontakter. Jag märkte att responsen på programmet med föreläsare, inspiration och mingel var god från deltagarna. Ett gediget förarbete från Det Företagsamma Värmland underlättade genomförandet på ett sätt som hjälpte oss myndigheter att ta ett större regionalt ansvar med våra insatser.

Sveriges radio var också på plats och direktsände från dagen. Lyssna här.

Starta företag-dagen vänder sig i första hand till den som funderar på att starta företag. Målsättningen med dagen är att ge deltagarna överblick över vad man behöver veta och göra för att starta företag. Deltagarna får information om vad myndigheter och andra aktörer har för uppgifter och vilken typ av hjälp som erbjuds. Bakom dagen står Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Försäkringskassan, Skatteverket, Tillväxtverket och Tullverket. Landet runt har fler än 30 000 personer deltagit i Starta företag-dagen.

Läs mer om Starta företag-dagen