‹ Tillbaka

Starta företag-dagen 2012 & 2013

Sex myndigheter på en och samma plats med inspiration och information till nyföretagaren. Två år i rad lockade det över 300 potentiella företagare till den unika värmlandsvarianten av Starta företag-dagen i Karlstad, bland annat med bussning av deltagare från hela länet.

Den som går i tankar på att starta eget har ofta en hel del frågor och funderingar. Och det är inte alltid självklart vem det är som sitter inne med svaret. Starta företag-dagen samlade alla myndigheter och aktörer på en och samma dag och plats. Grundläggande information om att starta företag, föreläsningar, mingel och inspiration varvades och gav Värmlands potentiella företagare en bra överblick, svar på vanliga frågor och en skjuts på vägen i företagandet.

Unik värmlandsvariant
Hela 350 potentiella nyföretagare slöt upp när den första värmländska varianten av Starta företag-dagen gick av stapeln på Scalateatern i maj 2012. Det är svenskt rekord. Nästan lika många kom till Nöjesfabriken i maj året därpå. Den värmländska vidareutvecklingen av det nationella konceptet, med lokal marknadsföring, gratis lunch och bussning av deltagare från hela Värmland, blev en succé.

Dagen marknadsfördes bland annat på verksamt.se, med jinglar i radio, annonser i länets tidningar och lokala annonsblad, liksom på kommunernas och de deltagande organisationernas webb- och facebooksidor.

Favorit i repris
Det är egentligen självklart att Starta företag-dagen bör komma till Värmland även i fortsättningen. För att dagen ska bli lika lyckad framöver behövs lokal projektledning och finansiering av busstransporter, mat, fika, marknadsföring och det praktiska på plats.

Medverkande under dagen
Tillväxtverket, Bolagsverket, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Skatteverket och Tullverket stod bakom dagen. Värmlandskooperativen, Nyföretagaracentrum, Drivhuset, Communicare, Almi och IFS var organisationer som medverkade.

Se filmen från dagen!

Bilder

90 % skulle rekommendera andra att gå.
97 % gillade och gav helhetsbetyget bra eller mycket bra.

”Denna dag var helt fantastisk. Jag gillade upplägget där man fick följa med från start till färdigt företag.”

Från deltagare i Starta företag-dagen 2013

”Ha fler sådana här dagar per år. Det var det mest givande jag varit med på någonsin när det handlar om att starta företag!”

Från deltagare i Starta företag-dagen 2013

”Tack för att mycket inspirerande dag. Det gav mersmak för att gå vidare och starta företag.”

Från deltagare i Starta företag-dagen 2013