‹ Tillbaka

Sammanfattning av träff om kreativa möten

120416_mötesplatser 030_webb

Stort tack för ditt deltagande och engagemang under träffen om kreativa möten. Här kan du läsa hela sammanfattningen av den förmiddagen: 16april_kreativa-moten_dfv

Här är några utdrag:

Det första temat ”Du och ditt företag – genom bredd når vi spets” övergår nu till det andra (av tre teman): ”Kreativa möten – innovationer och samverkan”. Vi kommer att samla alla er aktörer och organisationer inom stödsystemet och skapa forum för samarbete för att lyfta och skapa kreativa mötesformer.

Kreativa möten som verktyg
Vi har förhoppningen att vi tillsammans lyckas skapa tillfällen och platser där en mix av personer med olika intresseområden, kompetenser, bakgrund, ålder och kön kan träffas. Allt med fokus på innovationer och nya affärsidéer.

Vi tror att kreativa möten kan hjälpa oss i Värmland att nå målen:
• att få fler företag att se nyttan av att göra affärer utanför Värmland
• att möjliggöra att fler idéer och innovationer kommersialiseras
• att fler ska vilja och våga ta steget att starta eget och få fler befintliga företag att starta ett arbete för att växa

Vad krävs för att skapa kreativa möten?
Ni som deltog under träffen fick diskutera den frågan med era bordskompisar. Vi kommer att sammanfatta det ni kom fram till och ta med det som underlag i det gemensamma arbetet vi har framför oss. Några av de tankar som uttrycktes under träffen var:
• Vi ska fråga dem som vi vill ska mötas – på vilket sätt och hur ofta de vill mötas.
• Det kan vara slumpen som avgör om ett möte leder till affär. Ett sånt möte kan till exempel ske på X2000.
• Kreativa möten uppstår oftast inte av sig själva. Vi måste bli bättre på att formulera de problem vi står inför och definiera konkreta utmaningar utifrån dem.
• Det måste vara återkommande möten som ger möjlighet att bygga relationer och skapa förtroende för varandra.

29/5 – Pitcha din mötesidé
Vi vill fånga de tankar som ni aktörer har kring nya (eller modifierade befintliga) möteskoncept. Formulera de idéer ni har kring själva mötet och även hur arbetsprocessen före och efter ser ut. Har du eller din organisation en idé – sätt samman en presentation inspirerad av Pecha Kucha. Välj ut 20 bilder och gör en presentation där bilderna automatiskt växlas efter 20 sekunder.

Hör av dig till någon av oss i projektgruppen om du behöver hjälp med din presentation!